Рятувальники попередили українців про небезпеку

З настанням опалювального періоду у рятувальників додається роботи, оскільки зростає кількість пожеж. Це відбувається через неправильне використання пічного опалення або інших приладів для обігріву приміщення. У ДСНС попередити українців ще про одну невидиму небезпеку.

Прислухайтеся до порад фахівців, адже порушення правил безпеки може коштувати життя цілої сім'ї. Так сталося у Львівській області.

Прес-служба ДСНС у зведенні надзвичайних подій повідомила, що в неділю, 21 лютого в селі Сусолів, Львівської області в приватному житловому будинку було виявлено троє осіб без ознак життя.

За попередньою версією, їх смерть настала в результаті отруєння чадним газом. У будинку ознак пожежі не було виявлено, тому співробітники ДСНС до роботи в такій ситуації не залучалися.

Чадний газ не має запаху і кольору, тому його неможливо почути. Дізнатися рівень його концентрації в приміщенні можна лише під час використання спеціального приладу. Що ж тоді робити і як уберегтися?

У період опалювального сезону тим, хто використовує пічне опалення для обігріву будинку, потрібно обов'язково прочищати та перевіряти димарі.

Популярні новини зараз

Чим підгодувати часник навесні, щоб він виріс розміром із куряче яйце: секрет турецьких городників

Тепер мишей не буде ні в сараї, ні в льоху: проста хитрість, якою ви ділитиметеся з сусідами

Після такого вас розцілує вся родина: рецепт "ледачого" плову в рукаві з курячими стегнами

Просто не відвести очей: як пофарбувати яйця на Великдень за допомогою червоного вина

Показати ще

Також чадним газом можна отруїтися, якщо в будинку або квартирі закриті вікна і двері, а також не працює вентиляція.

Потрапляючи в кров, чадний газ з'єднується з гемоглобіном і кисень по організму припиняє надходити. Від цього і вмирає людина.

Найчастіше при отруєнні чадним газом у людей з'являється головний біль, з'являється сонливість і втома, нудота, а також запаморочення.

При найменшій підозрі на отруєння чадним газом, потрібно терміново телефонувати за номером 104 і викликати аварійну службу газу.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Київській області госпіталізовано з ознаками отруєння дві школярки. Вони надивилися відео в TikTok. Подібний випадок стався і в Черкаській області.

Також ми повідомляли, що у Львівській області чоловік підірвав себе і друга гранатою, їх не вдалося врятувати. Ще одна жертва-жінка з пораненнями госпіталізована.

Нагадуємо, що в Одесі сталася сильна пожежа в пологовому будинку, деталі НП.