У Чернівецькій області посилюють карантин

Останні дні в Україні спостерігається різкий приріст захворюваності коронавірусною інфекцією. Для запобігання поширенню вірусу, в окремих регіонах країни посилюють карантинні заходи, зокрема, з 27 лютого це торкнеться і Чернівецької області. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької облдержадміністрації.

Посилення карантинних обмежень почне діяти з 27 лютого і триватиме по 9 березня. На цей період в регіоні забороняється робота навчальних закладів (винятком є дитсадки та установи спеціальної освіти), Ресторани, бари, розважальні центри та зони відпочинку в ТЦ. Крім того в регіоні не допускається проведення масових заходів.

Заступник голови Чернівецької ОДА Ковалюк Богдан пояснив таке рішення тим, що станом на ранок 26 лютого в регіоні зафіксували рекордну кількість нових випадків зараженням коронавірусом. Він зазначив, що вжиті заходи необхідні, щоб призупинити стрімке поширення вірусу.

Статистика. Фото: МОЗ

Варто зазначити, що за даними Міністерства охорони здоров'я в Україні станом на ранок, 26 лютого зафіксовано 8003 нових випадків інфікування коронавірусом. Крім того, за минулу добу через ускладнення, спричинені COVID-19 померло 146 осіб. Також 2762 пацієнти були госпіталізовані, а 4244 пацієнти побороли недуг.

За даними МОЗ найгірша епідеміологічна ситуація зараз спостерігається в Івано-Франківській області, де станом на вечір 25 лютого, зайнято 78,22% ліжкомісць. На другому місці — Закарпатська область, там зайнято 70,96% ліжкомісць, на третьому — Чернівецька з 59,87%.

Популярні новини зараз

Допоможе коробок з-під сірників: як швидко і без проблем очистити будь-яку праску

Візьміть звичайний лавровий лист: що потрібно зробити, щоб залучити гроші та удачу

Вже не лише Польща: ще одна країна готова видати Україні чоловіків, які підлягають мобілізації

Не викликайте лиха у свій будинок: названі дні, коли не можна ходити на цвинтарі

Показати ще

Раніше портал Hyser повідомляв, що глава держави Володимир Зеленський розповів, коли буде вакцинуватися від коронавірусу.

Також портал Hyser інформував, що глава МОЗ Максим Степанов заявив, що в Україні почнуть випробовувати нову вакцину. Препарат виготовляється на потужностях індійської компанії і пропонується у формі спрею або крапель.

Крім того портал Hyser писав, що новий штам коронавірусу вражає серце.