Венеція страждає від рекордних відливів

У Венеції через рекордно низький рівень припливу пересохли знамениті канали. Гондоли і човни, покататися на яких приїжджають багато туристів, опинилися на землі. Про це інформує BBC Україна.
Туристичний центр Італії знаменитий своїми архітектурними стилями, вузькими вуличками, які дозволяють перенестися в часі на кілька століть назад. Однак головною визначною пам'яткою для багатьох туристів є канали, по яких можна покататися на гондолі або човні.
Так, в останні дні у Венеції спостерігаються рекордні відливи через які рівень води в каналах впад на рекордні 50 сантиметрів. В результаті гондоли і човни, які є не тільки улюбленим атракціоном туристів, а й засобом пересування для місцевих жителів, опинилися на землі.

Рекордні відливи у Венеції. Фото: скріншот Youtube-відео

Експерти вважають, що перепади рівня води відбуваються через кліматичні зміни. Варто відзначити, що падіння рівня припливів рідкісне явище для Венеції, але все ж траплялося раніше. Наприклад, в 2008 році рівень припливу впав на -83 сантиметри, а в 2019 на -66 сантиметрів.
Варто відзначити, що на відміну від пересихання каналів у Венеції регулярно спостерігаються повені. Так, наприкінці 2019 року в місті сталася найсильніша повінь за останні півстоліття.

Повінь у Венеції. Фото: скріншот Youtube-відео

Рівень води тоді піднявся до 1,5 метрів, затопивши площу Сан-Марко. Також значної шкоди було завдано місцевим барам і ресторанам. Туристи і місцеві жителі ходили по коліна у воді.

Повінь у Венеції. Фото: скріншот Youtube-відео

Раніше портал Hyser інформував, що у Швеції на продаж виставлена затишна квартира за неймовірною ціною. Житлоплощу пропонують придбати всього за 1 Шведську крону, що дорівнює 3 гривням.

Також портал Hyser інформував, що від льодовика в Антарктиді відколовся величезний айсберг, площею близько 1 270 квадратних кілометрів і з товщиною шару не менше 150 метрів.

Крім того портал Hyser повідомляв, що археологи знайшли останки невідомого динозавра, що жив 100 млн років тому. Рептилія була вдвічі вище двоповерхового автобуса.

Популярні новини зараз

Українських біженців попередили щодо виплат у Польщі: до чого готуватися

Дуже серйозна сума: українцям розповіли, як отримати 10 тисяч соцдопомог.

Від другої добавки точно не відмовитесь: рецепт салату з курячими серцями, солоним огірком та горошком

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Показати ще