У Криму продовжують пересихати річки і водосховища

Ситуація з водою в окупованому Криму продовжує погіршуватися. На півострові стрімко міліють водосховища, які забезпечують водою жителів великих міст. Про це інформує видання Крим.Реалії.

Значного удару по водосховищах, які багато років забезпечували водою жителів півострова, завдала посуха. Зазначається, що станом на початок березня більша частина з них обміліли, або повністю висохли.

Карта водосховищ. Фото: Крим.Реалії

До 2020 року серйозних проблем з прісною водою півострів не відчував. Однак влітку того ж року все різко змінилося: Сімферополь і найближчі населені пункти стали відчувати дефіцит води. До приходу на півострів російської армії Сімферопольський район забезпечувався водою з Партизанського, Сімферопольського і Аянського водосховищ. Всі три в минулому році значно обміліли. Дефіцит прісної води спричинив незручності: тепер жителі Сімферополя і району отримують воду тільки за графіком. Воду подають з ранку, коли люди зазвичай збираються на роботу або навчання і ввечері, коли всі повертаються додому.

Також виснажилося Загорське водосховище у зв'язку з чим отримання води за графіком ввели і в Бахчисараї і найближчих до нього населених пунктів. Зазначається, що окупаційна влада Ялти покладала надії на сніг, який за їхніми розрахунками мав наповнити водосховища кількома мільйонами кубометрів води, проте все марно.

Плачевна ситуація спостерігається і в Севастополі. Чорноріченське водосховище, яке забезпечувало місто водою, почало стрімко міліти. Відомо, що для запобігання дефіциту питної води проводився пошук підземних вод, однак результатів це не дало.

Карта річок. Фото: Крим.Реалії

Посушлива погода справила згубний вплив і на річки півострова. На початку березня в Гідрометцентрі окупованого Криму повідомили про поповнення водосховищ, що знаходяться в руслах річок. Однак обсягів води, що надійшла все одно не вистачить для жителів Криму, тому подавати воду будуть і далі за графіком.

Популярні новини зараз

Поштову скриньку відкриватимемо зі сльозами: якими платіжками здивують кожного українця

Перевірте скільки вам заплатять: кому з українців з 1 травня автоматично підвищать пенсії

Тепер мишей не буде ні в сараї, ні в льоху: проста хитрість, якою ви ділитиметеся з сусідами

Ви будете хвалитися ними перед усіма знайомими: рецепт листкових пиріжків з рибою та картоплею

Показати ще

Раніше портал Hyser повідомляв, що Криму загрожує масштабна екологічна катастрофа через план Путіна щодо "порятунку" півострова. Вчені заявили, що план президента РФ з видобутку прісної води під Азовським морем може закінчитися погано.

Також портал Hyser інформував, що в Тристоронній контактній групі розповіли, в якому випадку підуть на компроміс з Російською Федерацією.

Крім того портал Hyser повідомляв, що Верховна Рада має намір звернутися до міжнародних партнерів з питання Криму.