Експерти прогнозують зростання цін на газ з 1 квітня

В Україні з початку лютого почав діяти єдиний тариф на газ 6,99 гривні за кубометр, проте вже з 1 квітня його планують скасувати внаслідок чого ціни зростуть. Також в уряді розглядають варіант нового механізму соціального захисту, який можуть запровадити з 1 травня 2021 року. Про це повідомляє портал UBR.ua.

Нововведення передбачає собою, що компанії-постачальники блакитного палива будуть встановлювати для громадян річний тариф з фіксованою ціною. Відзначається, що при цьому компанії не будуть обмежувати в рівні цін. Таке рішення допоможе зберегти, важливе для МВФ, ринкове ціноутворення, а також дасть можливість українцям заощадити на платіжках за газ.

Передбачається, що споживачі зможуть варіювати річний і місячний тарифи, в залежності від ситуації на ринку, що допоможе вибрати для себе найвигіднішу ціну на газ і відповідно заощадити.

На думку експертів ціни на блакитне паливо піднімуться вже з 1 квітня 2021 року. Це неминуче трапитися, якщо уряд не продовжить постанову про обмеження порогових значень в тарифі 6,99 гривні за куб або ж не доб'ється розподілу газу "Укргазвидобування" між усіма учасниками ринку.

Підкреслюється, що найбільші постачальники газу (газбути, "Нафтогаз") при формуванні цін будуть орієнтуватися не стільки на рівень своєї маржі, скільки на котирування європейських енергетичних хабів. Тому у квітні тарифи на блакитне паливо для населення можуть підскочити до 7,5-8 гривень за куб.

Раніше портал Hyser інформував, що експерт розповів якої якості газ отримують українці. Він зазначив, що в Україні контролювати якість блакитного палива неможливо і тому люди однаково платять як за якісний, так і за неякісний енергоресурс.

Популярні новини зараз

Прийде жити на сухарях: яку пенсію ви отримаєте, якщо зараз працюєте за середню зарплату

Огірки виростуть солодкими і хрусткими: як правильно посадити насіння, не зіпсувавши їх

Його називають "Весняна насолода": рецепт салату з молодою редискою, куркою та яйцем

Путін на це не очікував: ударів по Росії буде набагато більше, що відомо

Показати ще

Також портал Hyser писав про те, що українцям розповіли, як вигідно заощадити на оплаті комунальних послуг.

Крім того портал Hyser інформував, що глава уряду Денис Шмигаль повідомив, коли українцям чекати фіксований тариф на газ.