Володимира Зеленського закликали прийняти новий Томас для України.

В Україні тривають чвари з православної церкви. Цього разу Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет закликав президента Володимира Зеленського вимагати від Вселенського патріарха Варфоломія, який прийняв пропозицію відвідати Україну, новий Томос для проголошення Українського Патріархату.

Таку заяву було офіційно опубліковано сайті Української Православної Церкви Київського Патріархату. У ньому йдеться про те, що єпископат, духовенство і віруючі УПЦ КП привітають Варфоломія в Україні, "якщо він під час свого візиту вручить Томос про надання Українській Православній Церкві статусу Патріархату".

Також в заяві йдеться про те, що таке рішення буде правильним в реаліях сучасного світу. Також воно забезпечить українській церкві автокефалію.

"Адже, як відомо, саме Патріархат не може бути у складі Патріархату, а митрополія – може. Тільки в статусі патріархату Українська церква матиме можливість повноцінно виконувати свою рятівну місію духовної опіки над усіма українцями, які проживають в Україні та за її межами", - йдеться в тексті.

Також це питання в заяві доручили врегулювати і влада. А саме поставити перед Варфоломієм умови надання Томаса для української церкви, щоб вона могла вести свою рятувальну місію перед усіма українцями в усьому світі.

Популярні новини зараз

Прийде жити на сухарях: яку пенсію ви отримаєте, якщо зараз працюєте за середню зарплату

"Ти циган": Андрусів жорстко образив українців, які виїхали за кордон

Його називають "Весняна насолода": рецепт салату з молодою редискою, куркою та яйцем

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Показати ще

Також Томас повинен офіційно визнавати значимість Української церкви в історії Православ'я по всьому світу. Це головні умови, які на даний момент висунула Українська церква.

"Це сприятиме справжній незалежності Української Православної Церкви, консолідації суспільства та об'єднання всіх православних українців під одним Патріаршим омофором", - заявив Філарет.

Раніше Hyser писав про те, що Кравчук розповів про зустріч Зеленського і Путіна.

Також писали, що на Всеукраїнському форумі» Україна 30 " перша леді Олена Зеленська вийшла в стильному костюмі за 28 тисяч грн.

Нагадаємо, що РНБО ухвалила термінове рішення повернути авіаційного гіганта у власність України.