ЗСУ випробували новий ракетний комплекс "Нептун"

На сході України вже сьомий рік триває збройний конфлікт з Росією. За ці роки українська армія значно зміцнилася і продовжує розвиватися. Так, заступник голови Укроборонпром" Мустафа Найєм опублікував кадри "Українського мілітарного порталу" з випробуванням нових ракет.

На опублікованих кадрах продемонстровані запуски і політ крилатих ракет, які призначені для ураження кораблів противника. Зазначається, що ракети були передані Військово-морським силам ЗСУ 15 березня.

Випробування. Фото: Український мілітарний портал

Випробування. Фото: Український мілітарний портал

Мустафа Найєм підкреслив, що минулого року практично ніхто не вірив, що вийде створити подібну зброю. Однак дослідний зразок берегового ракетного комплексу "Нептун", який зробили в конструкторському бюро" Луч", вже переданий Міністерству оборони.

Варто відзначити, що раніше ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак заявив про можливий початок повномасштабної війни на Донбасі. Він зазначив, що українським захисникам на передовій необхідно готуватися до провокацій з боку ворога, які почнуться як тільки потеплішає. Гримчак додав, що Росія може ввести на територію України свої війська під виглядом миротворців, як намагалася це зробити в 2014 році. Також він зазначив, що в разі наступу під ударом Кремля першу чергу опиниться Київ і військові частини. За його словами Росія піде шляхом загострення відразу ж, коли зрозуміє, що плани вдавлення "республік" в тіло України не будуть реалізовані на її умовах.

Популярні новини зараз

Вже тоді крали: з якоїсь американської машини повністю скопіювали "Волгу". Фото

Діти будуть у захваті: як вдома приготувати смачні мармеладні ведмедики на кшталт Haribo

Спочатку будуть ракетні атаки і бомбардування: у США розповіли, як Росія нападе на Україну

Раптово спалилися. У мережі розповіли, з ким живе і ділить ложе Діма Білан

Показати ще
Раніше портал Hyser повідомляв, що в уряді розробили план, який допоможе повернути під контроль території на сході країни, окуповані Росією.
Також портал Hyser писав, що експерт попередив, що російська агресія може вийти за межі України.
Крім того портал Hyser інформував, що колишній глава Генштабу Віктор Муженко розповів, за яких умов Україна переможе в конфлікті з РФ.