У МОЗ назвали області, які найближчим часом можуть потрапити в "червону" зону

Голова Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов назвав області з напруженою епідеміологічною ситуацією. Також він розповів, які регіони найбільше ризикують потрапити в "червону" зону карантину найближчим часом. Про це глава МОЗ повідомив на брифінгу у вівторок, 16 березня.

Максим Степанов зазначив, що на сьогоднішній день в "червоній" зоні карантину з максимальними обмеженнями знаходяться Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька області. Складна епідеміологічна ситуація спостерігається в місті Київ та Вінницькій області, вони ризикують наступними потрапити в "червону" зону.

Глава МОЗ зазначив, що рівень захворюваності в країні продовжує зростати і разом з ним збільшується тиск на медичну систему у зв'язку з підвищенням рівня госпіталізацій. Степанов додав, що за минулий тиждень в Україні підтвердилося 60,748 тисячі нових випадків інфікування коронавірусом, а це практично на 6 тисяч більше в порівнянні з попереднім тижнем. Така ж тенденція спостерігається і в кількості госпіталізацій: за минулий тиждень медичної допомоги потребували 22,514 тисячі громадян, а за попередній - близько 21 тисячі. Таким чином за тиждень рівень госпіталізацій підвищився на 1,5 тисячі.

Варто відзначити, що якщо епідеміологічна ситуація продовжить погіршуватися, а кількість регіонів в "червоній" зоні карантину досягне позначки в 50-70%, то в Україні можуть ввести жорсткий локдаун. Таку заяву раніше зробив Максим Степанов. За його словами країна буде рухатися в стратегії адаптивного карантину, але якщо ситуація вийде з-під контролю, введення Всеукраїнського

Раніше портал Hyser повідомляв, що ситуація з коронавірусом виходить з-під контролю, лікарі б'ють на сполох.

Також портал Hyser інформував, що Максим Степанов попередив українців про новий небезпечний штам коронавірусу, який вражає ряд органів.

Популярні новини зараз

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Для котлет та нагетсів: як вдома приготувати панірувальні сухарі

Показати ще

Крім того портал Hyser писав, що Віктор Ляшко отримав позитивний ПЛР-тест на коронавірус.