ПриватБанк і Ощадбанк попередили клієнтів про можливе подорожчання послуг

Одні з найбільших банків України ПриватБанк і Ощадбанк поінформували клієнтів про серйозне підвищення вартості послуг. Таке подорожчання пов'язане з новим законопроєктом, який готують у Верховній Раді. Про це повідомляє Інформаційний портал gsminfo.

У Верховній Раді розглядають законопроєкт № 4364, яким передбачається зниження банками комісії за свої послуги. Якщо народні депутати приймуть даний законопроєкт, то це обернеться для банків серйозними фінансовими втратами, компенсувати які доведеться частково клієнтам. Відзначається, що незважаючи на те, що фінустанови не підтримують такого роду ініціативи, проте, швидше за все, законопроєкт буде прийнятий не беручи до уваги їх думку.

В результаті фінустанови підвищать вартість обслуговування призначених для користувача рахунків, щоб хоч якось мінімізувати збитки. Це в свою чергу вплине на середньомісячну суму, яка знімається з картки клієнта. За попередніми розрахунками вартість обслуговування картки за рік зросте до 200 гривень. Крім того банкам стане невигідно працювати з популярними західними сервісами, такими як Google Pay і Apple Pay, тому їх, найімовірніше, просто відключать.

Експерти відзначають, що це не єдині проблеми, які спровокує законопроєкт. Так, якщо вартість обслуговування карт різко підніметься, то частина клієнтів просто відмовляться від них і закриють свої рахунки в банку. Як наслідок частина українців знову повернеться до готівкової форми виплат.

Раніше портал Hyser повідомляв, що ПриватБанк додав до своїх сервісів ще одну інноваційну можливість, яка раніше не практикувалася в Україні.

Також наш портал інформував, що Національний банк України почне контролювати діяльність колекторських компаній. За новими правилами колекторам забороняється ряд дій, за допомогою яких вони "вибивали" борги раніше.

Популярні новини зараз

Українцям почнуть видавати готівку на оплату комунальних послуг: що потрібно знати

Ви отримаєте незабутнє задоволення: рецепт карпатських голубців з квасолею та грибами

Вже і його підробляють: як відрізнити справжній рис від несправжнього

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Показати ще

Нагадаємо, що ПриватБанк і Ощадбанк масово блокують рахунки українців навіть за незначні транзакції.