Київ має всі шанси незабаром покинути "червону" зону карантину

Глава парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький розповів, що в останні дні в Києві спостерігається поліпшення ситуації з госпіталізаціями інфікованих коронавірусною інфекцією. Якщо так триватиме і далі, то локдаун у столиці можуть скасувати. Про це інформує РБК-Україна.

За словами Михайла Радуцького епідеміологічна ситуація в цілому по країні дуже погана, проте в Києві ситуація почала стабілізуватися. Він зазначив, що локдаун зменшує кількість хворих не так швидко як хотілося б, проте в деяких регіонах ситуація почала поліпшуватися. Зокрема епідситуація почала стабілізуватися в Закарпатській області, яка вже вийшла з "червоної" карантинної зони.

Радуцький висловив надію, що незабаром "червону" зону покине і столиця. За його словами в Києві вже кілька днів поспіль спостерігається стабільність госпіталізацій хворих коронавірусом. Крім того народний депутат заявив, що підтримують ідею про закриття міжобласного сполучення на період весняних свят.

Варто нагадати, що посилення карантинних заходів у Києві відбулося ще з 20 березня. Очікувалося, що суворі обмеження будуть діяти 3 тижні, але з 5 квітня був введений жорсткий локдаун. У Києві заборонили роботу розважальних закладів, шкіл і дитсадків. Користуватися громадським транспортом дозволяється тільки по спецпропусках, а ресторани і кафе працюють тільки на винос.

До слова, напередодні глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Україна увійшла в пік третьої хвилі пандемії коронавірусу, і обстановка починає поступово стабілізуватися.

Раніше портал Hyser повідомляв, що главний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, які області перейдуть у" жовту " зону.

Популярні новини зараз

Ви будете хвалитися ними перед усіма знайомими: рецепт листкових пиріжків з рибою та картоплею

Сіль, ножі і не тільки: які прикмети говорять про те, що до хати постукає біда

Путін на це не очікував: ударів по Росії буде набагато більше, що відомо

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Показати ще

Також наш портал інформував, що глава МОЗ Максим Степанов дав епідеміологічний прогноз на найближчий час.

Нагадаємо, що Ізраїльський медик попередив про нову пандемію, після якої коронавірус здасться " квіточками".