Глава України Володимир Зеленський підтвердив, що подавав запит на телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним. Він планував обговорити з ним загострення на Донбасі. Однак, запит українського президента проігнорували.

Про це Володимир Зеленський розповів в інтерв'ю французькій газеті Le Figaro, текст якого опублікували на сайті глави держави.

За словами глави держави, він зробив запит, коли загинули українські військові на Донбасі, але у лідера країни-агресора відмовили.

"Так, це правда. Я зробив запит, коли загинули четверо наших воїнів і двоє були поранені. Попросив керівника Офісу зв'язатися (з Кремлем. - Ред.) –, я хотів поговорити з Путіним", – зізнався гарант.

Володимир Зеленський уточнив, в Адміністрації президента РФ не тільки не відповіли про не готовність до переговорів між президентами, а й заявили, мовляв, такої розмови взагалі не було. Втім, це звичайна позиція російського уряду.

"Спочатку вони офіційно сказали, що запиту не було. Але я ж пам'ятаю. Це, до речі, показник. Тому що мене запитують, чи хоче Росія закінчити війну. На це питання можна відповісти діями: я подзвонив – мені не відповіли. На сьогодні така відповідь", – додав Володимир Зеленський.

Популярні новини зараз

Щоб не обдурили на ринку: як перевірити сир на натуральність

Що буде з курсом долара вже у травні та до чого готуватись українцям

Тітка Сара поганого не порадить: єврейський рецепт рулету з м'ясного фаршу з рисом та начинкою з вареного яйця

Так роблять усі італійці: як треба варити макарони, щоб вони ніколи не злипалися

Показати ще

Варто відзначити, що раніше прессекретар президента України Юлія Мендель уточнила, що запит був направлений про переговори відразу після загибелі чотирьох воїнів ЗСУ під Шумами в Донецькій області 26 березня.

А ось спікер глави РФ Дмитро Пєсков спробував заперечувати факт звернення Зеленського до Путіна і заявив, що, мовляв, нічого про це не знає.

Глава МЗС Дмитро Кулеба 16 квітня зазначив, що Україна готова взяти участь у повноцінному саміті "нормандської четвірки" і розмовляти безпосередньо з президентом Росії, однак цього уникає РФ.

Раніше "Нyser" писав про те, що генерал ВПС США зробив невтішну заяву про вторгнення РФ в Україну.

Також наш портал повідомляв, Володимир Путін на тлі стягування військової техніки до українських кордонів, висунув Україні ультиматум.

Нагадуємо, у Росії вперше визнали, що бойовики" ДНР " і " ЛНР " підпорядковуються армії РФ.