Українці масово скуповують нерухомість у Польщі

Багато українців у зв'язку з недостатнім рівнем заробітної плати в Україні виїжджають працювати закордон. Однією з найпопулярніших країн українських заробітчан є сусідня Польща. Згідно з даними соціологічного дослідження, яке провів аналітичний центр компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal серед громадян України, що працюють в Польщі, все більше наших співвітчизників мають намір обзавестися власним житлом в сусідній країні. Про це повідомляє портал ubr.

У той час як минулого року купити житло в Польщі планували лише 34% заробітчан з України, в 2021 році ситуація кардинально змінилася. Так, всього за перші три місяці цього року 55,5% опитаних українців заявили про готовність розглянути питання про покупку нерухомості в сусідній країні.

Громадяни України вже протягом декількох років є одними з лідерів в плані покупки нерухомості в Польщі. У той час як німців, британців і скандинавів нерухомість цікавить в першу чергу як інвестиція, то українці використовують її для власних потреб. Варто відзначити, що різкий сплеск покупки житла українцями пов'язаний з тим, що польські банки видають іпотечні кредити на вигідних умовах. У той же час в Україні придбати житло в кредит менш реально, ніж у Польщі. Відзначається, що власну житлоплощу в Польщі купують як висококваліфіковані мігранти, так і звичайні працівники, які працюють на заводах і заробили на перший внесок.

Найчастіше нерухомість купують у великих містах таких, як Варшава, Вроцлав, Краків. Це пов'язано з тим, що там простіше знайти роботу.

Раніше портал Hyser повідомляв, що Польща вирішила спростити працевлаштування громадян інших держав.

Також наш портал інформував, що глава МОЗ Максим Степанов назвав нову умову в'їзду в Україну. Дані заходи пов'язані з погіршенням епідеміологічної ситуації в Україні.
Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський змінив умови перетину кордонів. Громадян інших країн будуть пропускати за відбитками пальців.
Популярні новини зараз

Що потрібно додати в ґрунт, щоб помідори виросли солодкими та м'ясистими: розкриваємо секрет

Від цього запаху запаморочиться голова: рецепт жаркого-запіканки з риби з салом і цибулькою

Результат вас точно здивує: навіщо наші бабусі кидали пігулку аспірину в унітаз

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Показати ще