США перекинули до Польщі кілька десятків винищувачів

У той час як Росія направила у Чорне море майже два десятки військових кораблів, США перекинули до Польщі кілька десятків бойових винищувачів. Про це повідомив Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак в Twitter.
Європейське Командування збройних сил США направило до Польщі десятки винищувачів F - 15 і F-16. Зазначається, що перекидання військової техніки пройшло у зв'язку з проведенням військових навчань.
"Сьогодні до Польщі прибули кілька десятків американських літаків F - 15 і F-16. Європейське Командування збройних сил США відпрацьовує швидке перекидання ВПС в Європі з використанням, зокрема, польських аеродромів", — повідомив глава Міноборони Польщі.
У той же час, як повідомляє interfax, представник Пентагону Джон Кірбі заявив, що перекидання військових літаків до Польщі ніяк не пов'язане з ситуацією на російсько-українському кордоні. За його словами винищувачі дійсно були перекинуті в рамках військових навчань. Також Джон Кірбі зазначив, що Вашингтон стежить за ситуацією на російсько-українському кордоні і схвильований тим, що відбувається. За його словами кількість російських військових біля кордону України набагато більша, ніж у 2014 році. Також наголошується, що Росія не зупиняється на цьому і продовжує активно перекидати свої сили. Кібрі зазначив, що в Росії пояснюють велике скупчення сил військовими навчаннями, проте США сумніваються в цьому.
Варто нагадати, що колишній радник Путіна, Андрій Ілларіонов заявив, що найближчим часом Росія не завдасть удару по Україні. За його словами глава Кремля має намір задіяти набагато більше ресурсів і військових, ніж спостерігається на кордоні з Україною зараз. Ілларіонов зазначив, що Кремль збирає сили для повномасштабного наступу.
Раніше портал Hyser повідомляв, що Росія направила до Криму 50 бойових літаків.
Також наш портал інформував, що Україна попередила Росію про наслідки у разі вторгнення.
Нагадаємо, що США завдали потужного удару по Росії.