Ще в кінці травня, в минулі вихідні, в Україні стали відкриватися масові центри вакцинації населення. А вже на цих вихідних, 5-6 червня, відкриються нові точки.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я. Зазначається, що центри вакцинації діятимуть цими вихідними у 10 містах: Києві, Львові, Одесі, Тернополі, Полтаві, Кременчуці, Лубни, Миргороді, Горішні та Рівне.

У пресслужбі МОЗ назвали адреси, де можна пройти вакцинацію:

У МОЗ додали, що вакцинуватися в цих центрах можуть тих, хто записалися в чергу через "Дію" або контакт-центр Міністерства. У пріоритеті будуть літні люди. У відомстві також зазначили, що з собою потрібно взяти паспорт, ідентифікаційний код або копію декларації з сімейним лікарем.

Щеплення робитимуть китайською вакциною СoronaVac (SinoVac). Її вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров'я.

Популярні новини зараз

Коли йти на цвинтар після Великодня, щоб згадати рідних і близьких: важлива дата

Здивуйте рідних та близьких: рецепт млинців з крабовими паличками та сиром

Як правильно згадувати близьких на Великдень: обов'язково зробіть це, щоб рідні вас почули

Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем

Показати ще

CoronaVac вколюють внутрішньом'язово. Вакцина викликає швидку імунну реакцію, проте рівень вироблюваних нею антитіл значно нижче, ніж у людей, які перехворіли COVID-19. Це характерно для всіх інактивованих вакцин.

За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, ефективність вакцини перевищує 70%. Водночас, за даними Бразильського інституту Бутантан, загальна ефективність CoronaVac становить 50,38%.

Варто відзначити, що в четвер, 3 червня, в Україні зробили 50 840 щеплень проти COVID-19: одну дозу вакцини отримали 46 868 осіб, другу дозу вакцини – 3 972 людини. Працювали 395 мобільних бригад і 436 прищепних пунктів.

Станом на 4 червня в лист очікування вакцинації проти COVID-19 записалася 630 381 людина.

З 24 лютого щеплено 1 123 663 людини, з них першу дозу вакцини отримали 1 123 661 людина, обидві дози отримали 142 062 людини (з них двоє отримали одну дозу за кордоном).

За трохи більше, ніж три місяці, в Україні проведено 1 265 723 щеплення.

Раніше "Нyser" писав про те, що в Україні запустили інтерактивну карту вакцинації.

Також наш портал повідомляв, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко допустив можливість послаблення карантину на літній період.

Нагадуємо, в Україні почали вакцинувати людей, які записалися в чергу за допомогою додатку "Дія".