У столиці в тестовому режимі запрацювала система повернення машин зі штрафних майданчиків

У столиці продовжують вводити і тестувати різні нові системи, які покликані полегшити українцям життя. Так, з недавнього моменту в Київ почав працювати новий сервіс з повернення машина зі штрафмайданчиків. Про це повідомляє офіційна прес-служба КМДА.

Глава Департаменту транспортної інфраструктури Валентин Осипов заявляє, що в даний момент ця послуга проходить перевірку і тестується на території Києва. Розроблена ця система спільними зусиллями Національної поліції, Департаменту транспортної інфраструктури та Kyiv Smart City.

Суть сервісу полягає в тому, що у водіїв з'являється можливість економити час при поверненні машини зі штрафмайданчика, що, в свою чергу, зменшить навантаження і черги в пунктах видачі автомобілів на 25-30 відсотків.

Для того, щоб скористатися новою послугою, необхідно ввести дані машини в додатку Kyiv Smart City, завдяки чому буде створено спеціальну заяву на повернення машини. Все, що потрібно зробити автолюбителю — роздрукувати цю заяву і відправитися на штрафмайданчик до поліцейського, який швидко просканує заяву і отдат машину.

Ще одним нововведенням є рішення, про яке автолюбителі просили вже довгий час — робота штрафних майданчиків в суботу продовжили і тепер вони працюють з 09:00 до 17:00.

Популярні новини зараз

Його називають "вечерю польського пана": рецепт капусти з фаршем, тушкованою на сковорідці

Поштову скриньку відкриватимемо зі сльозами: якими платіжками здивують кожного українця

Чим підгодувати часник навесні, щоб він виріс розміром із куряче яйце: секрет турецьких городників

Вся підготовка - це 5 годин на полігоні, а потім - у пекло на фронт: історія українського воїна, який зник безвісти

Показати ще

Даний сервіс створений для того, щоб позбавити столицю від випадковим чином припаркованих автомобілів, які заважають іншим автомобілістам пересуватися по місту. З цією системою порушник зможе швидко сплатити штраф і комфортно повернути автомобіль.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, як новий прожитковий мінімум повиляє на зарплати, пенсії і штрафи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сервісні центри попередили українців про труднощі, пов'язані з видачею прав і реєстрацією техпаспорта.

Також "Hyser" писав, що українцям пояснили, як уникнути штрафів за кермом за допомогою смартфона.