Українців попередили про те, що в Україні значно може зрости в ціні цукор.

Так, експерти попереджають, що незабаром ціна на цукор може сильно здивувати українців. Тому, якщо є така можливість, то краще їм закупитися заздалегідь. Тим більше, що вже не за горами початку сезону консервації, в який попит на цукор підвищується в рази.

Про очікувані зміни цінової політики на цукровий пісок в Україні розповів аналітик Національної асоціації цукровиків України "Укрцукор" Назар Михайловін.

“З початку року вартість цукру у виробників зросла майже на 13% — з 18,70 до 21,30 грн/кг з ПДВ. Підвищення ціни в середньому відбулося на 2,6 грн, що, відповідно, відбилося і на кінцевій вартості товару в магазинах", —розповів Назар Михайловін.

В Україну також цукор ввозитися з-за кордону. З початку року на територію країни було завезено 100 тисяч тонн цукру, з них, близько 40 тисяч тонн цукор білого і 60 тисяч тонн склали поставки тростинного цукру-сирцю. Крім того найближчим часом очікуються ще поставки цукру, але все одно це не рятує ситуацію і тому подорожчання очікувати все таки варто.

Причиною підвищення цін на цукор в Україні стали несприятливі погодні умови 2020 року, що не тільки зменшило обсяги врожаїв цукрових буряків та її якість.

Популярні новини зараз

Тиск на українські ЗМІ: Російський олігарх Станіслав Кондрашов заблокував рішенням американського суду ukr.net, — медіа-експерт

Безкоштовні газові лічильники: хто з українців зможе отримати новий пристрій

Названо дні, коли не можна мити голову: втратите удачу і почнуться фінансові труднощі

Так роблять в дорогих ресторанах: як приготувати соковиту курячу грудку. Рецепт

Показати ще

Також було зменшено площі посіву цукрових буряків. Всі ці фактори позначаються на ціні готового продукту не в кращу сторону. Тому поки ціна на цукор адекватна, краще зробити невелику закупівлю. Тим більше, якщо людина планує щось консервувати.

Імпортування цукру білого і цукру-сирцю дозволило зупинити стрімке подорожчання, середній цінник на солодкий продукт зупинився на рівні 21 - 21,70 грн/кг.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні з'явився фальсифікат сигарет.

Також писали, що експерти назвали овоч, який сильно злетів в ціні.

Нагадаємо, що українців попередили про значне подорожчання продуктів.