ПФУ відзвітував про фінансування виплат за червень

Пенсійний фонд поінформував українців щодо фінансування пенсій за червень. Чи будуть затримки по виплатах в цьому місяці, йдеться в повідомленні пресслужби ПФУ.

Так, у понеділок, 14 червня Пенсійний фонд направив на виплати пенсій ще 2,4 мільярда гривень. При цьому наголошується, що фінансування пенсійних виплат триває згідно заздалегідь затвердженого графіку, тому всі належні виплати українські пенсіонери отримають в строк.
Також Пенсійний фонд поінформував, що загальна сума фінансування пенсій за червень становить 23,2 мільярда гривень.
До слова, в найближчому майбутньому українці не зможуть виходити на пенсію в 60 років. Справа в тому, що в Раді запропонували знову підняти пенсійний вік для українців і в той же час щорічно в Україні зростають вимоги до стажу.
Так, на сьогоднішній день пенсійний вік як для чоловіків, так і для жінок становить 60 років. Але в Раді пропонують підняти цю планку ще на 1 рік. Підвищувати пропонують щорічно на 1 місяць протягом 12 років.
Водночас в Україні зростають вимоги до стажу. За оцінками експертів вже у 2027 році близько половини українців не зможуть вийти на пенсію в 60 років.
Вже у 2022 році для виходу на заслужений відпочинок в 60 років необхідно мати мінімум 29 років стажу. Вийти на заслужений відпочинок в 63 роки буде трохи легше: знадобиться від 19 до 29 років стажу. А в 65 років - від 15 до 19 років стажу. Ці вимоги будуть підвищуватися до 2028 року, коли не досягнуть позначки в 35 років обов'язкового стажу. Українцям, яким не вдалося накопичити потрібний стаж доведеться працювати після 60-ти років або купувати відсутній стаж.
Раніше портал Hyser повідомляв, що у Верховній Раді заговорили про нові доплати для пенсіонерів.

Також наш портал інформував, що названо категорії українців, яких мине підвищення пенсійного віку.

Нагадаємо, що працюючих українців хочуть змусити самостійно накопичувати на пенсії.