Лікарі назвали перші симптоми раку підшлункової залози
Онкологічні захворювання дуже підступні, так як в більшості випадків починають проявляти себе тільки на пізніх стадіях. Тому у світі щорічно помирають мільйони людей. Так, одним з найнебезпечніших є рак підшлункової залози. Лікарі назвали головна ознака розвитку цієї недуги. Про це пише портал newsyou.
Медики підкреслюють, що рак підшлункової залози досить підступне захворювання, оскільки розвивається безсимптомно і проявляє себе вже на пізніх стадіях, коли пухлина здавлює сусідні органи і з'являється інтоксикація.
Але все ж лікарі виділяють один з головних симптомів, який може сигналізувати про розвиток небезпечної хвороби. Це біль, пов'язана з проростанням пухлини крізь нервові закінчення. За словами фахівців больові відчуття посилюються в нічний час в положенні на спині. Також симптом проявляє себе після прийому жирної їжі або алкогольних напоїв.
Також розвиток раку підшлункової залози може супроводжуватися рядом інших симптомів, серед яких зміна кольору шкіри, слизових оболонок і склер, свербіж і навіть відраза до їжі, яка раніше подобалася.
Біль в лівому підребер'ї також може попереджати про розвиток злоякісної пухлини. Також рак підшлункової залози може супроводжуватися болями в попереку, що імітують остеохондроз. Лікарі відзначають, що болі можуть віддавати в область хребта, тому їх можна сплутати з радикулітом.
Раніше портал Hyser повідомляв, що медики назвали кілька ознак, які сигналізують про рак щитовидної залози.
Життя українців зміниться вже завтра: 1 лютого набувають чинності нові тарифи на комунальні послуги
Скасування штрафів ТЦК, жодного розшуку та ВЛК: мобілізація-2025 раптово змінюється
Андрій Данилко та його загадкове особисте життя: правда чи міф про жінок Вєрки Сердючки
Кінець дешевих поїздок: "Укрзалізниця" піднімає ціни на квитки, які напрямки подорожчають
Також наш портал інформував, що лікарі склали перелік овочів, які не варто вживати в їжу в сирому вигляді.
Нагадаємо, що фахівці з'ясували, люди з яким кольором очей частіше схильні до виникнення онкологічних захворювань.