У наступному місяці вартість газу для українців на місячному тарифі може знизитися

1 липня в Україні перерахують місячні тариф на блакитне паливо для населення. З урахуванням того, що на європейському хабі вартість газу знизиться, вартість кубометра газу для українських споживачів може знизитися на 1 гривню. Про це повідомляє "OBOZREVATEL".

Відзначимо, що на сьогоднішній день розмір місячного тарифу в залежності від Постачальника варіюється від 8 до 13,5 гривень. На біржі ж газ коштує близько 7 гривень.

Олег Попенко, голова департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при Київській міській державній адміністрації пояснює, що в даний момент він не бачить причин, за якими вартість газу відчутно знизиться. Зниження тарифу, звичайно, відбудеться, проте буде тимчасовим і може тривати близько місяця. За його інформацією, зараз в Міністерстві енергетики розглядають кілька варіантів.

Нагадаємо, що в українців ще з минулого року з'явилася можливість вибирати постачальника блакитного палива. Таким чином у них є можливість вибрати постачальника, у якого більш вигідні тарифи, причому як місячний, який змінюється щодня, таки і статичний річний.

Іншим важливим моментом є те, що незважаючи на те, що для українських споживачів газу тариф на цей ресурс знизиться, постачальники тепла незабаром навпаки, платитимуть за блакитне паливо збільшений тариф.

Популярні новини зараз

І ніякого борошна не потрібно: рецепт дієтичної та смачної піци, яка допоможе схуднути

Після такого вас розцілує вся родина: рецепт "ледачого" плову в рукаві з курячими стегнами

Сіль, ножі і не тільки: які прикмети говорять про те, що до хати постукає біда

Зелень буде соковитою та ароматною: де на городі потрібно посадити салат

Показати ще

Зазначимо, що представники Міністерства енергетики заявляють, що вартість газу може навпаки, підвищиться, причому відчутно. Це відбудеться в тому випадку, якщо Кремль зупинить газовий транзит через Україну.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що російська мережа відкриє в Україні цілих 40 магазинів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українських автолюбителів попередили про подорожчання палива.

Також "Hyser" писав, що частина українців ризикує залишитися без субсидій на житлово-комунальні послуги.