У мережі показали рекламну фотографію "Запорожця" ЗАЗ-966

Незважаючи на те, що в Радянському Союзі було досить обмежена кількість виробників автомобілів і моделей машин, та й дозволити собі навіть найдешевший "Запорожець"могли далеко не всі радянські громадяни, в СРСР все ж існували рекламні компанії з продажу машин. Instagram-профіль "zazgarage" показав одну з таких рекламних фотографій і розповів про тонкощі радянського маркетингу.

Так, в пості опублікована фотографія в сепії, на якій зображений новенький "Запорожець" ЗАЗ-966, який, нагадаємо, по дизайну дуже сильно відрізнявся від свого попередника. За кермом автомобіля сидить молода дівчина.

Фотографія зроблена на одній з вулиць Прибалтики і реклама в цілому була націлена на цей сегмент радянського ринку. Примітно, що радянські маркетологи в даному випадку успішно використовували в своїй рекламі образ дами водія для залучення покупців. Ця стратегія використовувалася для того, щоб продавати радянські "Запорожці" за кордон.

Зазначимо, що "Запорожці" за кордон експортували відносно успішно. Наприклад, у Німеччині нещодавно знайшли експортний зразок в ідеальному стані, який виставили на продаж за кругленьку для такого автомобіля суму — близько 290 тисяч гривень.

Даний автомобіль-ЗАЗ-968А, глибоко модернізована версія ЗАЗ-966. Автомобіль пройшов повну реставрацію, за словами власника, він витратив величезну кількість часу і грошей для того, щоб повернути радянську класику в стрій.

Популярні новини зараз

Не повторюйте цю помилку: чому в жодному разі не можна кип'ятити воду двічі

Не всі це знають: що насправді потрібно зробити з торішньою освяченою вербою

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем

Показати ще

При цьому цікаво, що під капотом "Запорожця" встановлений стоковий двигун, який може розвивати швидкість до 118 кілометрів на годину. Це важливо, оскільки не зовсім зрозуміло, чи потрапляє "Запорожець" в такому випадку під екологічні стандарти, що діють в Німеччині.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що поліція почала серйозні перевірки автомобілів з європейськими номерами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що автолюбителям розповіли, як охолодити двигун в спеку.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали унікальний маловідомий трактор Українського Виробництва.