Понад 1 тис.людей зайняті усуненням наслідків повені в Ялті. А все тому, що циклон, який в ніч на четвер, 17 червня, вирував на півострові Крим, відразу "подарував" дві місячних норми опадів. Раді залишилися, хіба що, вихованці Ялтинського крокодиляріума.

Так, на сторінці закладу в Instagram директор установи Віктор Жиленко повідомив, що злива, що затопила Ялту і околиці, також завдала серйозної шкоди і їх приміщенню. Місце, де утримувалося кілька десятків тварин виявилося повністю затопленим, а тварин працівникам довелося екстрено евакуювати в інше місце.
"Рівень води на вулиці так піднявся, що прямо видавило вхідні двері: під напором води з вулиці за лічені хвилини крокоділяріум наповнився до верху", - розповів керуючий.
На сторінці Ялтинського крокоділяріума в Instagram є відео порятунку тварин: невеликих крокодилів на руках забирають із затопленого приміщення, а великі залишаються перечікувати НП у своїх вольєрах.
"Затопило Приміщення повністю. В останні секунди майже всіх встигли евакуювати в Алуштинський Акваріум, ось тільки великим крокодилам не змогли знайти нове житло, вони залишилися", - розповів Віктор Жиленко.
До слова, порятунку тварин сприяло те, що при низькій температурі Рептилії швидко впадають в анабіоз, тому стають не агресивними і легко піддаються вилову.

"Вони такі напівсонні, їх легко відловлювати, зараз ось уже рівень води спав, ми займаємося виловом тих, хто у нас вирвався з вольєрів", - поділився пізніше деталями рятувальної операції Жиленко.

Однак, в соцмережах люди стали писати, що тварин врятувати не встигли і вони потонули. З інших чуток, Крокодили змогли втекти. Саме таку інформацію поширив тelegram-канал Mash.

"Вода з Ялти йде, але проблеми на цьому не закінчуються. У місцевому крокоділяріумі розмило всі перешкоди і близько 70 рептилій знайшли бажану свободу", - йдеться в підписі до відео.

Однак Віктор Жиленко спростував обидва припущення.

Відзначимо, що на офіційному сайті установи повідомляють, що в крокоділяріуме міститься найбільша колекція плазунів на території всієї Східної Європи.

Популярні новини зараз

Не викликайте лиха у свій будинок: названі дні, коли не можна ходити на цвинтарі

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Не гайте часу: що потрібно обов'язково зробити, якщо вкусив кліщ

Не притягуйте покійника в будинок: що ні в якому разі не можна робити на цвинтарі, поминаючи рідних та близьких

Показати ще

Раніше Hyser писав про те, що українців попередили про те, що на країну насувається потужний циклон.

Також писали, що в Україну йде сильна спека.

Нагадаємо, що потоп в Ялті став найсильнішим за останні 100 років.