Українцям розповіли про нововведення щодо подачі документів на субсидію.

Не так давно Кабмін змінив порядок оформлення житлових субсидій, а зараз українцям пояснили, коли можна записатися в чергу на подачу документів для оформлення субсидії. Про це пише "Апостроф".


В першу чергу варто відзначити, що в цьому році Кабмін видав постанову, яка передбачає призначення субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували її в опалювальному сезоні 2020-2021 років, без відповідних звернень громадян. Винятком є тільки домогосподарства, яким житлова субсидія виплачувалася в грошовій безготівковій формі.

Крім того, це стосується і тих домогосподарств, яким субсидія була призначена без урахування окремих осіб з-поміж зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), які не проживають за місцем реєстрації, або ж житлова субсидія:


Тоді варто звернутися в ЦНАП, структурні підрозділи з питань соціального захисту населення або виконкоми, питання черговості відвідування в які вирішується на місцях. Головне не забути про всі необхідні документи, які будуть потрібні для подачі заяви на субсидію. У Мінсоцполітики уточнили, що подати документи можна в будь-який місяць з червня по вересень 2021, хоча призначення житлової субсидії почало відбуватися ще з травня 2021.

Також українцям розповіли, що тепер можна оформляти субсидії не виходячи з дому, перейшовши на сайт Міністерства соціальної політики України (https://www.msp.gov.ua/) в рубрику "Е-сервіси".

Раніше "Hyser" писав про те, що податкова шле пенсіонерам "листи щастя".

Також наш портал повідомляв, що кожен з нас заплатив по 12 тисяч в рахунок покриття держборгу.

Нагадуємо, що екс-міністр економіки порадив, як правильно зберігати гроші.