На Шрі-Ланці в одному з дворів випадково знайшли величезний сапфір.

На Шрі-Ланці знайшли унікальну знахідку. В даному випадку мова йде про величезний сапфірі вага якого склав практично 510 кг. Найбільший у світі сапфір виявили землекопи поблизу міста Ратнапура на південному заході Шрі-Ланки. Унікальну знахідку вже офіційно підтвердили в Національному управлінні Шрі-Ланки з питань дорогоцінних каменів і коштовностей.

Точна адреса знахідки, зі зрозумілих причин, прихована. Тому що власник колодязя, де був знайдений камінь, елементарно переживає за себе. Адже бажаючих ще покопатися в колодязі або відібрати цей камінь знайдеться дуже багато. Тим більше, що знахідку оцінили ні в багато ні в мало в 100 мільйонів доларів. Хоча багато експертів вважають, що якість самого каменю може виявитися на низькому рівні.

Але те, що цей сапфір був знайдений в такому вигляді і вазі вже робить його унікальним і головне найбільшим в світі. А це означає, що він однозначно може зацікавити музеї і великих приватних колекціонерів, які захочуть віддати такі гроші.

"Я ніколи раніше не бачив такого великого зразка. Він міг сформуватися приблизно 400 мільйонів років тому ", — прокоментував цю знахідку відомий гемолог (фахівець з дорогоцінних каменів) Гаміні зойс.

Відзначається, що район в якому був знайдений камінь, відрізняється своїми покладами дорогоцінних каменів. Шрі-Ланка взагалі є одним з найбільших експортерів дорогоцінних каменів у світі, в першій половині 2020 року ця галузь принесла країні майже 150 млн доларів прибутку.

Популярні новини зараз

Ви закохаєтеся в цю страву: рецепт вінегрету в лаваші з додаванням квасолі

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Показати ще

Раніше Hyser писав про те, що під Києвом знайшли аномального птаха, у якого виявилося чотири лапи.

Також писали, що людей шокував унікальний природний феномен в Індії.

Нагадаємо, що вчені пророкують нові катаклізми, які охоплять всю територію Європи.