Національний банк України визначив регламент роботи системи електронних платежів Національного банку (СЕП) та порядок роботи банківської системи України в період завершення 2022 року та на початку січня 2023 року. Керувались банкіри тим, що уряд на час воєнного стану скасував усі святкові вихідні.

Про це повідомляє прес-служба НБУ. Зазначено, що особливих змін у роботі СЕП не буде, за винятком безпосередньо 31 грудня та 1 січня.

Зокрема:

30 грудня 2022 року СЕП працює до 24.00. Валютний ринок України, депозитарій Національного банку та Національний банк під час здійснення депозитарної діяльності депозитарної установи (далі – депозитарій НБУ), а також інші системи Національного банку працюють у звичайному режимі;

31 грудня 2022 року банківський день у СЕП відкривається датою 02 січня 2023 року. Міжбанківські платіжні операції через СЕП здійснюються до 15.00 датою банківського дня 02 січня 2023 року.

Разом з цим НБУ не проводитиме валютних інтервенцій на валютному ринку України. Зазначається, що 24-25 грудня та 31 грудня комерційні банки самі визначатимуть графік своєї роботи відповідно до власних потреб та потреб клієнтів.

Популярні новини зараз

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Старовинний український рецепт: готуємо кукурудзяну кашу з грибною підсмажкою

Показати ще

31 грудня 2022 року та 01 січня 2023 року учасники СЕП самостійно приймають рішення щодо дати та часу початку роботи в СЕП – відповідно до власних потреб та потреб своїх клієнтів. Також банки самостійно приймають рішення щодо здійснення валютних операцій з купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти на валютному ринку України з урахуванням роботи СЕП. Готівковий валютний ринок працює у звичайному режимі. Операційний день депозитарію НБУ у ці дні не розпочинається;

01 січня 2023 року приймання початкових платежів до СЕП починається о 9:00. Міжбанківські платежі через СЕП здійснюються датою банківського дня 2 січня 2023 року ;

02 січня 2023 року банківська система України, валютний ринок України, СЕП, депозитарій НБУ працюють у звичайному режимі;

07, 08 січня 2023 року міжбанківські платежі через СЕП здійснюються датою банківського дня 9 січня 2023 року. Банки самостійно приймають рішення щодо регламенту своєї роботи.

Крім того, у цей період банки мають заздалегідь подбати про безперебійну роботу банкоматів і підкріплення їх готівкою різних номіналів для обслуговування клієнтів.

Читайте також:

День ангела 23 грудня: кого вітають із іменинами. Список імен

Україна витримає: якою буде погода у січні та лютому 2023 року

Що потрібно носити в кишені, щоб залучити гроші та удачу: 7 простих речей