Традиційно "Брамборачка" – це чеський суп із картоплею та білими грибами. Варіацій приготування маса – можна додати і різних овочів, і заправити молоком чи вершками. Це у випадку, як із українським борщем, – у кожної господині свій рецепт.

А рецептом класичної "Брамборачки" поділився сайт smachno.in.ua.

Для приготування нам знадобиться:

Спосіб приготування

Для початку необхідно почистити і дрібно нарізати цибулю.

У каструлі, де варитиметься суп, необхідно розтопити вершкове масло, і туди додати цибулю. На середньому вогні цибуля повинна смажитися приблизно 8-10 хв. Після того, як цибуля стала напівпрозорою, потрібно додати сушений майоран і кмин, перемішати і смажити ще 2 хв на слабкому вогні.

Далі в каструлю потрібно додати борошно і, постійно помішуючи, смажити 2-3 хв. до золотистого кольору. Якщо утворилися грудки, то можна додати вершкового масла або соняшникової рафінованої олії.

Після цього зажарку потрібно залити гарячим бульйоном або водою, ретельно перемішати і довести до кипіння. Попередньо очищену та нарізану картоплю додаємо в бульйон і варимо 5 хв.

Популярні новини зараз

Для Червоного Коня: рецепт салату "Підкова удачі" для зустрічі 2026 року

Пенсія відкладається: чому у 2026 році 60 років - уже не гарантія виходу на відпочинок

Мобілізація в 2026 посилиться: кого не випустять із країни та чому армії терміново потрібні "не залізо, а люди"

Настя Каменських знову розізлила українців і вибрала не українську мову: "Дуже шкода, що Ви так вчинили"

Показати ще

Білі гриби потрібно нарізати порційними шматками відповідно картоплі, і додати в бульйон. Суп необхідно приправити сіллю та перцем до смаку, і варити ще 20 хв. Після цього необхідно видавити часник та додати вершки. Далі потрібно довести суп до кипіння та зняти з плити.

"Бомборачку" можна приправити свіжою зеленню. Смачного!

Читайте також: