Мешканців Києва та області співробітники Українського гідрометцентру попередили про небезпечні метеорологічні явища 27 грудня.

Новий Рік настане менш ніж за тиждень, а за вікном зовсім не картинка з різдвяного кіно. Ще б пак, погода в Україні у вівторок, 27 грудня, буде переважно теплою, а майже над усією державою литимуть дощі. Без опадів не залишиться жодна з областей.

Що ж до Києва та Київської області, то тут взагалі оголошено підвищений рівень небезпеки через несприятливу погоду.

Так, за прогнозом Укргідрометцентру, сьогодні на Київщині буде хмарна погода з проясненнями. Очікуються дощі, вночі та вранці на дорогах місцями ожеледиця.

Вітер південно-західний, його швидкість становитиме 7-12 м/с. Температура по області вдень 2-7 ° тепла; у Києві вдень буде 3-5° тепла

Популярні новини зараз

Ви навіть не уявляли, як це смачно: рецепт гречки з фаршем у томатному соусі

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Вже тоді крали: з якоїсь американської машини повністю скопіювали "Волгу". Фото

Показати ще

Крім того, за даними синоптиків, очікується густий туман, що може спричинити погіршення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць.

"Найближчою годиною з утриманням до кінця доби 27 грудня туман, видимість 200-500 метрів. І рівень небезпеки", - сказано у попередженні.

Пішоходів просять переходити дорогу строго пішохідними переходами і не виходити на узбіччя без крайньої необхідності.

При їзді в тумані важливо збільшити дистанцію не здійснювати різких маневрів і гальмування, а також не вести автомобіль втомленим.

До речі, рятувальники просять людей, які не мають досвіду їзди в тумані або слизького дорожнього покриття за кермо сьогодні не сідати.

Управління при сильному тумані створює такі труднощі:

  • Різко знижується видимість. Водій часто орієнтується лише за дорожньою розміткою. Світло фар зустрічної машини пробивається крізь туман на невеликій відстані.

  • У салоні автомобіля пітніє і покривається крапельками вологи лобове та бічні стекла. За рахунок такої особливості оглядовість знижується ще більше.

  • Дорожнє полотно за рахунок сильної вологості стає слизьким. Часто тумани фіксуються восени, при низьких температурах. В результаті дорога може покриватися тонким шаром криги, небезпечної при керуванні.

  • Для недосвідченого водія туман здається неприємним явищем і не більше. Відсутність обережності та рух у колишньому режимі підвищує ризик виникнення аварійних ситуацій.

  • При обмеженій видимості можна легко збитися з траси або випадково повернути трасу на іншу автодорогу.

Читайте також:

Серце не витримало: молода українка не змогла жити після отримання похорону на чоловіка. Діти залишились сиротами. Фото

Вже у 250 мільйонах випадків Китай атакує нова хвиля COVID-19. Багато хто в це не вірив

Сльози неможливо стримати: Вакарчук виконав пісню "Човен" у Херсоні. Відео