Ксенонові фари досить популярні у звичайних водіїв. Адже це і яскраво, і дорого-багато, і зручно. Однак такі фари здатні засліпити зустрічних водіїв у темну пору доби, а значить створити аварійну ситуацію на дорозі.
Докладніше про штрафи за ксенонові фари інформує сайт finance.ua.
У ПДР зазначено, що якщо конструкцією автомобіля не передбачені ксенонові лампи, то власноруч змінювати їх тип заборонено. Також не можна використовувати ксенонові лампи без автоматичного коректора кута нахилу та пристроїв для очищення фар.
Все це означає, що водіїв, які самі встановили ксенон з порушенням вимог технічної документації, можуть притягнути до відповідальності.
Таким чином, ч. 2 ст. 122 КУпАП використання фар із порушенням вимог відповідних стандартів тягне за собою штраф у розмірі 510 грн. А згідно із ч. 1 ст. 121 КУпАП, за керування водієм транспортним засобом, переобладнаним з порушенням відповідних правил, норм та стандартів, якщо порушення вчинено вперше, передбачено штраф у розмірі 340 грн.
При цьому стаття Кодексу передбачає позбавлення прав водія, у разі, якщо правоохоронцями було зафіксовано це саме порушення повторно протягом року. Так, автовласника можуть позбавити прав на строк від 3 до 6 місяців. Додатково може бути тимчасово затриманий транспортний засіб до усунення несправностей або доставки на штрафмайданчик.

Читайте також:

Українцям розповіли, що потрібно зробити, щоб пройти техогляд та не залишитися без машини

Відмовлять кожному другому: які автомобілі не пройдуть техогляд у 2023 році

Для чого досвідчені водії возять із собою звичайну жуйку та простий олівець

Популярні новини зараз

Українці сумують: під час бойового завдання не стало українського пілота, підполковника авіації

Як приготувати лимонну воду для орхідеї, щоб вона постійно цвіла

Спочатку будуть ракетні атаки і бомбардування: у США розповіли, як Росія нападе на Україну

Усик показав фото дружини в тоненькій ночнушці і без ліфчика. Дивитися небезпечно - відправить в нокаут

Показати ще