Зазвичай, кукурудза в домашній кулінарії використовується лише як компонент салатів. І справді, мало хто знає, що вона також відмінно смакує у вигляді смажених закусочних оладок.

Інгредієнти:

  • 4 середніх качани вареної солодкої кукурудзи, зрізати зерна;
  • 2 яйця, злегка збити;
  • 120 грам борошна;
  • 125 мл натурального йогурту або нежирної сметани;
  • 1 ч.л. гранульованого часнику;
  • 1 ч.л. розпушувача;
  • 2 ст.л. тертого твердого сиру Пармезан чи Грана Падано;
  • сіль до смаку;
  • 1/3 пучка зеленої цибулі, дрібно посікти;
  • олія для смаження;
  • сметана для подачі.

Кукурудзу, цибулю, розпушувач, часник сіль, сир та борошно помістити в глибоку миску. Добре перемішати. Додати яйця злегка збиті з йогуртом й ще раз усе ретельно вимішати.

У сковорідці на середньому вогні розігріваємо олію в кількості достатній, аби вона вкривала дно сковорідки. Викласти партіями оладки й смажити, доки низ добре підрум’яниться, а верх почне застигати.

Перевернути на інший бік і теж добре підрум’янити.

Викласти на тарілку застелену паперовим рушником і так само посмажити решту оладок.

Популярні новини зараз

Українці сумують: під час бойового завдання не стало українського пілота, підполковника авіації

Вже тоді крали: з якоїсь американської машини повністю скопіювали "Волгу". Фото

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Старовинний український рецепт: готуємо кукурудзяну кашу з грибною підсмажкою

Показати ще

Подавати оладки з кукурудзою гарячими зі сметаною чи ренч соусом.

Оладки з кукурудзи – відео-рецепти:

Читайте також:

Гарний настрій на сніданок: як приготувати оладки з яблуками та вівсянкою. Рецепт

Як приготувати пишні оладки на воді: секрет старовинного рецепту

Справжні ласощі: як зробити бурякові оладки. Рецепт корисного сніданку