Є величезна кількість м'ясних страв, які мають попит у господарок напередодні Нового року. Багато хто намагається у цей день готувати ті види м'яса, які не відносяться до повсякденного раціону – дорожчі, м'які, добірні.

Особливим попитом користується свинина. Є безліч способів її приготування, але багато хто шукає рецепт, який допоможе зробити м'ясо ніжнішим. І для одного з них необхідне молоко.

Рецептом смачної свинини у молоці поділився сайт rud.ua.

Для приготування нам знадобиться:

Спосіб приготування

Популярні новини зараз

Рецепт новорічного салату "Зимовий Карнавал" із крабовими паличками: святковий хіт 2026 року

Світла та води не буде тижнями! Рекордні відключення накривають Україну – де вже почалося

Грибний суп-пюре: зігріваючий аромат лісу на вашій кухні, простий і правильний рецепт

Українських ухилянтів "зловлять" з усіх боків: ТЦК запускає цифровий капкан, що грозить штрафами та арештами

Показати ще

1. М'ясо потрібно ретельно вимити та зав'язати кухонним шпагатом, щоб під час тушкування м'ясо не втратило форму (ніби на філе-міньйон).

2. Також потрібно очистити часник, нарізати тонкими слайсами, і їм потрібно нашпигувати м'ясо. Найкраще зробити це за 2-3 години до приготування або залишити на ніч.

3. Після маринування часником, натираємо корейку сіллю та перцем за смаком. Паралельно розігріваємо духовку до 160-180 °C.

4. Далі потрібно в глибокій каструлі розтопити вершкове масло, додати рослинне і обсмажити свинину з усіх боків до золотистого кольору.

5. Після цього чистимо цибулю і моркву, миємо і розрізаємо навпіл. Далі додаємо овочі в каструлю разом із лавровим листом та гілочками розмарину. Зелень надасть страві насичений пряний аромат.

6. Далі м'ясо з овочами необхідно залити 4 склянками молока. Доводимо молоко до кипіння. Молоко має звернутися – так має бути.

7. Відправляємо м'ясо прямо в каструлі до духовки на дві години, періодично повертаючи м'ясо.

8. Через дві години дістаємо м'ясо і загортаємо його у фольгу.

9. З бульйону виймаємо зелень та овочі, а сам бульйон варимо на маленькому вогні далі, щоб залишилося приблизно 300 мл для соусу. Після цього збиваємо бульйон блендером, якщо не загущає – потрібно додати борошно чи крохмаль.

10. Після цього знімаємо шпагат зі свинини, нарізаємо тонкими шматочками. Викладаємо свинину на теплу тарілку, поливаємо пряно-молочним соусом. Прикрашаємо зеленню, подаємо зі свіжими помідорами чері. Смачного!

Читайте також: