Якими саме можуть бути постачання озброєнь для РФ, розповів політичний та військовий оглядач, колишній радник ВП Олексій Арестович, передає Politeka .

«Постачання будуть, швидше за все. Чи спроможні вони вирішити головне завдання – озброїти від 200, 300, 400 тисяч російських солдатів - у мене є дуже великі сумніви», - висловив свою думку Арестович у розмові з Юрієм Романенком та Миколою Фельдманом.

Арестович припустив, що може йтися про мільйони снарядів.

«Наприклад, вони можуть одержати два мільйони снарядів. Це багато. Чи важливо це змінить хід війни – ні. Але збільшить втрати, зменшить темпи, дасть додаткові можливості російським військам. Але за цим буде розправа, в хорошому сенсі, вже над Північною Кореєю. І великі неприємності для Китаю, якщо з'ясується, що він це благословив», - наголосив Арестович.

При цьому експерт не виключив на цьому тлі китайську гру.

«Бо те, що сталося на саміті G20, ось ця Американо-індійська угода про новий транспортний коридор з Індії через Саудівську Араві, Ізраїль на Грецію і далі на Європу - це ламає головну китайську стратегію Новий Шовковий Шлях, на який вони зробили ставку.

Популярні новини зараз

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Вудка гнутиметься від улову: на що треба ловити коропа, щоб він клював як божевільний

Лукашенко обізвав Україну дивним словом і запропонував Заходу оголосити "нічию" з Росією

Вся підготовка - це 5 годин на полігоні, а потім - у пекло на фронт: історія українського воїна, який зник безвісти

Показати ще

Так, і вони можуть пакостити американській грі, частиною якої, як вони вважають, є Україна. Більше того, я впевнений, що якісь постачання будуть. Чи будуть вони доленосними та здатними змінити хід війни – ні, одразу кажу», - переконаний Арестович.

За словами Арестовича, наприклад, двох мільйонів снарядів вистачить на рік війни.

Проте є важливий нюанс – українські захисники нині нищать російську артилерію з такою швидкістю, якої ще за цю війну не було.

«Люди з фронту мені кажуть, що, якщо за часів Попасної та Сєвєродонецька співвідношення стволів було 1 до 10, а нормою було один до п'яти, тобто одна наша гармата на їх п'ять, то зараз один до одного. На основних напрямках – один до двох, трьох і так далі. Істотно просіли.

Більше того, ми бачимо, яке старіння вони туди тягнуть, розконсервоване. Це просто отас. Тому одними снарядами не обійдешся, потрібна артилерія», - наголосив Арестович.

А постачання артилерії, зазначає аналітик, це зовсім інша справа. За словами Арестовича, і в такому разі Захід також відповість симетрично – поставить Україні ще більше технологічного озброєння.