Віктор Суботін вкрав у державного Турбоатома 1,4 мільярди і намагається працевлаштувати в нього свого спільника. Якби в Україні існував конкурс «Корупційна схема року», Суботін взяв би гран-прі – Олександр Черненко.

Суботін очолив Турбоатом у 2007 році. Зараз ця компанія називається «Українські енергетичні машини» і досі належить державі. Гроші підприємства Суботін складав на рахунки свого Мегабанку.

Це тривало поки Мегабанк не визнали банкрутом. Тепер 1,4 млрд грн Укренергомашин (читай держави), ймвірно, будут втрачені. І навіть після цього Суботін не збирається у відставку, хоча мав би збиратися в СІЗО. Більше того, він заводить у держкомпанію свого партнера, з якими до того роздерибанив Мегабанк.

Екснардеп Олександр Черненко пише, що йдеться про Марка Беккера. Він працював з Суботіним в Мегабанку і був першим заступником голови Харківської ОДА. Суботін «протягує» його в наглядову раду Укренергомашин.

Вкрав гроші у державної компанії, а потім працевлаштував в неї спільника, щоб вкрасти ще більше. Складно пригадати схему цинічніше. Цікаво, що або хто заважає зайнятись Суботіним?

Популярні новини зараз

Не натягніть у хату біду: коли ходять на цвинтар перед Великоднем і чи можна це робити

Виростуть хрусткими та солодкими: спробуйте цей японський метод вирощування гарних та смачних огірків

Вудка гнутиметься від улову: на що треба ловити коропа, щоб він клював як божевільний

Як захистити автомобіль у град: важливі поради, які допоможуть кожному водієві

Показати ще