Поки окупанти знищують екологію нашої країни, міністерство, яке має займатися довкіллям, хоче взагалі зупинити процес підрахунку збитків, завданих агресією РФ.

Саме так пояснюють дивне рішення Міністерства екології на чолі із Русланом Стрільцем. Під час повномасштабного вторгнення замість реальних дій та фінансування вони вирішили влаштувати фейкову "новацію". Про це, зокрема, пише на своїй сторінці у мережі Фейсбук Президентка Асоціації професіоналів довкілля PAEW Людмила Циганок .

«Скільки можна імітувати реформу державного екологічного контролю за зміною вивісок? реформа на цьому закінчується… Чому? Тому що реальна реформа вимагатиме не чергового паперового рішення, а реальних засобів, реальних кваліфікованих кадрів, реальних нових правил…», – дивує екологічність.

Президент Професійної асоціації екологів України Людмила Циганок

Також Людмила Циганок зазначає, що ця псевдореформа вимагатиме ще й чималих видатків із держбюджету. Тобто Мінекології проситиме гроші на зміну вивісок, замість того, щоб направити кошти на допомогу нашим бійцям та наближення перемоги. Можна лише уявити, скільки захоче витратити відомство Русланя Стрільця на ці безглузді ініціативи та скільки дронів можна було б придбати за ці гроші.

"Вже на етапі ліквідації ДЕІ потрібні значні додаткові витрати з державного бюджету на проведення заходів щодо ліквідації (здійснення законодавчо встановлених виплат працівникам при звільненні, здійснення процедур пов'язаних з ліквідацією Держекоінспекції тощо). , оскільки назви Інспекції жодних змін щодо суті його діяльності у проекті змін до Концепції не передбачено. І як запропоноване реформування відповідає Закону України «Про правотворчу діяльність»?», – наголосила Людмила Циганок.

Популярні новини зараз

Вудка гнутиметься від улову: на що треба ловити коропа, щоб він клював як божевільний

Такої смакоти ви точно не куштували: рецепт простих бутербродів з буряковою намазкою та яйцем

Прийде віддати всю зарплату: як хочуть підвищити штрафи за порушення правил військового обліку

Не притягуйте покійника в будинок: що ні в якому разі не можна робити на цвинтарі, поминаючи рідних та близьких

Показати ще