Міністр захисту довкілля Руслан Стрілець, який фігурував у кримінальному провадженні ГБР, записав усе своє майно на третіх осіб. Про це пише інтернет-видання 368.media із посиланням на електронну декларацію чиновника.

На праві користування він задекларував квартиру у Дніпрі площею 51,1 кв.м, яка записана на Марину Стрілець, також на праві користування – квартира у Дніпрі площею 84,1 кв.м, яка записана на його дружину Ксенію Стрілець. Їй належить половина квартири в Дніпрі площею 80,9 кв.м. У Києві Ксенія орендує квартиру площею 72 кв.м у Сергія Бондаренка.

На праві користування з травня 2020 року Руслан Стрілець володіє автомобілем Nissan Maxima (2017), який належить Ірині Тищенко.

Руслан Стрілець у 2020 році заробив у Міністерстві енергетики 225,3 тис. гривень, у Міністерстві захисту навколишнього середовища та природних ресурсів – 317 тис. гривень, отримав подарунок у негрошової формі від дружини вартістю 304 тис. гривень та 152,2 тис. гривень доходу від продажу авто.

Ксенія Стрілець у свою чергу заробила 954 тис. гривень, займаючись підприємництвом.

Подружжю належать 565 тис. гривень, 7 тис. доларів та 1206 євро заощаджень.

Популярні новини зараз

Готуйтесь до неприємностей: що станеться, якщо їздити влітку на зимовій гумі

На Великдень ви всіх здивуєте цією смакотою: рецепт яєць, фаршированих крабовими паличками

Як захистити автомобіль у град: важливі поради, які допоможуть кожному водієві

Баклажани будуть як на підбір: що потрібно додати до лунки, щоб отримати казковий урожай "синеньких"

Показати ще

Раніше це інтернет-видання повідомляло, що ГБР відкрило справу про службову недбалість заступника міністра охорони навколишнього середовища та природних ресурсів Руслана Стрільця за фактом незаконної видачі дозволів на викид шкідливих речовин в атмосферу компанії ТОВ «Коксовий завод «Новомет».

У вересні 2020 року Держекоінспекція провела перевірку підприємства та зафіксувала значні викиди в атмосферу отруйних речовин: аміаку, фенолу та сірководню. У грудні Харківський окружний адміністративний суд тимчасово зупинив діяльність ТОВ «Коксовий завод «Новомет» до отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферу.

Компанія оскаржила рішення в апеляційній інстанції. Слідство вважає, що під час розгляду справи судом, Міністерство охорони навколишнього середовища та природних ресурсів усупереч вимогам ч. 10 ст. 4-1 закону «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», 5 ​​березня 2021 року видало ТОВ «Новомет» видано дозвіл №6310137900-00389 на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. Це було зроблено всупереч вимогам ч. 10 ст. 4-1 закону «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності».

У суді слідство клопотало про надання доступу до документів адміністративної справи №520/12729/2020 за позовом Державної екологічної інспекції у Харківській області до ТОВ «Новомет», оскільки вони можуть містити «свідчити про факт службової недбалості працівників Мінприроди при видачі дозволу на викиди забрудню речовин, у атмосферу».

Нагадаємо, у лютому 2021 року депутати Харківської міської ради офіційно звернулися до президента Володимира Зеленського, прем'єр-міністра, голови комітету Верховної Ради з питань екології, голови Гоекоінспекції та прокурора Харківської області з вимогою вжити заходів щодо закриття заводу.

У 2020 році мер Харкова Геннадій Кернес провів зустріч із керівництвом підприємства, яке обіцяло встановити фільтраційні установки, але так і не виконало своїх обіцянок.

Зі свого боку, влада міста подала позов проти коксового заводу з вимогою розірвати договір оренди землі та стягнути з підприємства близько 2,5 млн грн боргу за оренду.

У червні Господарський суд Харківської області задовольнив позов прокуратури про стягнення з підприємства 3-5 млн гривень збитків, завданих державі внаслідок наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.