Поки Одеса практично щодня страждає від нальотів російських дронів і ракет, місцеві чиновники зайняті тим, що розподіляють практично безцінну землю. Йдеться про оренду частини інфраструктури порту Чорноморськ на 49 років.

Про це пише одеська блогер та журналіст Ірина Гриб у своєму телеграм-каналі, повідомляють Акценти.

"Як військова адміністрація на чолі з Максимом Марченком примудрилася на 9 місяці війни передати в оренду частину інфраструктури порту Чорноморськ на 49 років. Тоді як в умовах військового часу земля здається на 1 рік. Окрім відомих прізвищ Марченка, Гриновецького, Мельниченка та Зарічанський колеги пропустили прізвище нотаріуса, що супроводжує угоду. Йдеться про Тетяну Димитрову. Димитрова є незмінним нотаріусом з команди Юри Чердинцева. Вона ж супроводжувала угоду з віджиманням квартири на Успенській. Передача землі портової інфраструктури на якій відсутні будівлі без тендера наштовхує на думку 6,6 га землі в порту швидше за все потрібно для будівництва причалу або терміналу. Можливо оренда землі була під якийсь великий проект. У сьогоднішніх реаліях будівництво терміналу може потягнути тільки велика міжнародна компанія. Можливо йдеться про Кернел, Бунг або Луї Дрейфус. Будівництво терміналу може потягнути за собою днопоглиблювальні роботи. А це вже сотні мільйонів бюджетних грошей. Тут можемо згадати історію з портом ТІС. Така сама схема. Відкритим залишається питання про суму відкату оренди. Дуже цікаво за скільки команда Марченко/Гринівецький/Чердинцев розпродали землю українських портів під час війни", – запитує журналістка.

Крім цього, Ірина Гриб нагадує, що Юрій Чердинцев вже був замішаний у дуже сумнівних справах.

"Ловіть кумедну історію про те, як колишній заступник начальника Головного управління юстиції Одеської області Юрій Чердинцев, який відповідав за реєстраторів, а сьогодні директор Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз відтиснув у держави будівлю, пам'ятку архітектури. Йдеться про будинок у самому серці Одеси на Ольгіївська 8. Там раніше розташовувалося міське управління юстиції, в якому починав свій нелегкий трудовий шлях наш герой. Передмова, раніше право власності на цей будинок через суд отримало ТОВ «Рестовратор» (Тарпана), але буквально, через рік апеляція право власності скасовує. йдуть суди Чердинців на підставі нотаріальної довіреності від мами купує цей будинок, 3 поверхи з підвалом, 357 квадратних метрів, за 117 тисяч гривень.Цікаво, що мати Чердинцева - Людмила Василівна вже багато років не відвідувала територію України, але для колишнього заступника голови обласної зробити ліву довіреність, навряд чи проблема. У результаті, голова Інституту судових експертиз так нетривіально і просто отримав будинок у центрі. При цьому держава зазнала суттєвих збитків, але кого хвилює збитки, коли твій друг прокурор Одеської області, який заплющує очі на твої маленькі витівки», – нагадує Ірина Гриб.