Нещодавно у мережі з'явилося відео, де відомий нардеп Дубинський відмовився від порядку денного ТЦК. Відповідну публікацію було зроблено у Телеграм-каналі "БОЙОВА➕КОНОПЛЯ".

На записі видно, як народному обранцю посеред вулиці намагаються вручити повістку, проте брати її не захотів. На записі чути голос, швидше за все працівника ТЦК, у публікації не уточнюється хто саме ця людина, яка повідомляє, що Дубинському пропонують взяти повістку, згідно з якою він має з'явитися до Центру територіального комплектування 6 жовтня на 9 ранку.

Відповідь нардепа була такою, цитата:

"Добре. А я не забиратиму її просто ... так буває ... залиште її собі на згадку, добре. Ви такі смішні хлопці."

Після відповіді Дубинський розвернувся і пішов вулицею далі.

У коментарі до відео автор публікації написав:

Популярні новини зараз

Як захистити автомобіль у град: важливі поради, які допоможуть кожному водієві

Доведеться переходити на сухарі: кому з українців на 50% уріжуть пенсії

Такої смакоти ви точно не куштували: рецепт простих бутербродів з буряковою намазкою та яйцем

Полуниця виросте солодше за мед: як її потрібно поливати, щоб зібрати шикарний урожай

Показати ще

"Дубинський, який зареєстрував у Раді законопроект про мобілізацію нардепів, злякався брати повістку від військкомату. Без коментарів."

Олександр Дубинський є ініціатором проекту закону за номером 9647, який передбачає скасування відстрочок від мобілізації для парламентаріїв.

У записці пояснення до законопроекту йдеться, що згідно з чинним законодавством України, захист незалежності та територіальної цілісності країни є обов'язком кожного громадянина України.

Конкретно запропоновано виключити відстрочку для народних депутатів із статей 23 та 29 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

"Народних депутатів обрано для представництва у Верховній Раді України і є представниками українського народу... тому вони мають нести відповідальність за захист цілісності країни нарівні з іншими громадянами з високою моральною відповідальністю", - йдеться у поясненні.