Лікарі назвали кашу, яка може знизити ризик небезпечних захворювань

Вівсянка є одним з найпопулярніших і корисних сніданків. За словами лікарів ця каша здатна знизити ризик цілого ряду захворювань, а також в цілому позитивно впливає на організм людини. Про це пише портал u-news.

Вживання вівсяної каші позитивно впливає на серце. За рахунок бета-глюкана, який основним компонентом розчинної клітковини в вівсі, в організмі знижується рівень "поганого" холестерину. При цьому ніякого впливу на рівень "хорошого" холестерину не виявляється. Також у вівсі міститися антиоксиданти, які в тандемі з вітаміном С запобігають окисленню ЛПНЩ, яке може спровокувати хвороби серця.

Також фахівці виділяють ще одну особливість цієї каші. Справа в тому, що овес має низький глікемічний індекс, а високий вміст клітковини допомагає регулювати рівень цукру в крові. Тобто вівсяна каша може знизити ризик цукрового діабету. Крім того, овес повільно перетравлюється через те, що багатий клітковиною. Лікарі відзначають, що продукти, які швидко перетравлюються, можуть викликати різкі скачки цукру в крові.

Також експерти підкреслюють, що регулярне споживання вівсяної каші може знизити ризик смерті від онкологічного захворювання на 20%. Про це свідчать результати дослідження в якому взяли участь понад 800 тисяч осіб. Вівсянка багата на клітковину, яка може знизити ризик виникнення раку кишечника.

Не менш корисною вівсяна каша буде і для людей, які страждають від гіпертонії. За словами фахівців овес може знизити систолічний артеріальний тиск на 7,5 показників, а діастолічний артеріальний тиск – на 5,5. Завдяки цьому знижується і ризик захворювань серця.

Раніше портал Hyser повідомляв, що медики назвали їжу, яка призводить до передчасного старіння: гірше алкоголь і тютюн.

Популярні новини зараз

Ця запіканка зникає зі столу за 10 хвилин: ніжна курка, соковиті овочі та бешамель, рецепт

Погода різко погіршиться: коли вдарять морози

ТЦК змінюють підхід: мобілізація по-новому, що різко змінилося

Хотіли зекономити на ялинці? Готуйте 34 тисячі штрафу або… до трьох років за ґратами

Показати ще

Також наш портал інформував, що лікарі склали перелік овочів, які не варто вживати в їжу в сирому вигляді.

Нагадаємо, що фахівці з'ясували, люди з яким кольором очей частіше схильні до виникнення онкологічних захворювань.