Вінегрет - це смачний салат без майонезу на основі овочів, головним інгредієнтом якого є буряк. Приготувати салат по-новому можна з квашеною капустою, оселедцем і навіть анчоусами, а замість горошку використовувати квасолю.
Шеф-кухар Василь Мішлен (vasilymishlen) на своїй сторінці в Instagram поділився рецептом вінегрету з квасолею.
Інгредієнти:
- буряк – 2 шт;
- картопля – 5 шт;
- морква – 3 шт;
- цибуля – 1 шт;
- солоні огірки – 4 шт.;
- квасоля в томаті – 400 г;
- олія соняшникова – 1 ст. л.;
- сік лимона – 1 ст. л.;
- зміна - 1 год. л.;
- перець\суміш перців - 1 ч. л.;
- петрушка – 3-4 гілочки.
Спосіб приготування:
Розігріваємо духовку до 200 градусів. Овочі потрібно добре вимити, буряк, картопля та морква загорнути окремо у фольгу. Запікаємо овочі до готовності – картопля та морква 40 хвилин, а буряки 80 хвилин.
Овочі повинні охолонути і тоді нарізаємо їх на кубик середнього розміру.
Хотіли зекономити на ялинці? Готуйте 34 тисячі штрафу або… до трьох років за ґратами
Ваша дитина зловила Миколая на гарячому? Ось як не зруйнувати свято та зберегти диво на 6 грудня
Надбавки після 70 отримають не всі: кому з українських пенсіонерів держава не перерахує доплату
Тепер ніяк не пересидіти: мобілізація готує сюрприз "ухилянтам"
Викладаємо овочі в миску, додаючи нарізані кубиком солоні огірки та цибулю, а також посічену петрушку.
Додаємо квасолю.
Для приготування соусу змішуємо масло та оцет за допомогою віночка, додаємо щіпку солі, сік лимона та спеції. Перемішати.
Подавати салат потрібно, прикрасивши петрушкою.
Читайте також:
Це просто щастя: як приготувати ніжний салат із печінки курки. Рецепт
Можна заготовити на три дні: скільки коштуватиме українцям традиційний салат Олів'є до Нового року
Відмінна закуска на вихідні: старовинний салат із перцем, який запікають у духовці. Рецепт
