Мед має унікальні властивості, які успішно застосовуються в медицині та косметології. Кулінари також використовують мед для страв, надаючи продуктам солодкуватості та пікантності.

Але часто буває так, що старий мед на вигляд псується. Тоді він змінює колір, консистенцію і може утворитися біла пінка.

РБК-Україна пояснює, чи можна торішній чи ще давніший мед споживати в їжу, не боячись наслідків.

Видання повідомляє, що багато бджолярів стверджують, що потемнілий або кристалізуючий мед споживати цілком безпечно. Однак все одно слід такий мед правильно зберігати, щоб зберегти смакові якості та корисність продукту.

Як правильно зберігати мед

1. Контейнер. Металеві чи пластикові можуть окислити мед, а тепло може змінити його смак. Слід віддати перевагу ємності зі скла.

2. Зберігайте його далеко від електроніки, що виділяє тепло, на вашій кухні.

Популярні новини зараз

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Вже тоді крали: з якоїсь американської машини повністю скопіювали "Волгу". Фото

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Усик показав фото дружини в тоненькій ночнушці і без ліфчика. Дивитися небезпечно - відправить в нокаут

Показати ще

3. Необхідно використовувати для зберігання меду суху та чисту тару.

В цілому, мед не псується через низький вміст вологи, який не дає бактеріям вижити. Також мед досить кислий, щоб перешкодити розмноженню більшості бактерій та організмів, що псують іншу їжу.

І бджоли намагаються зберегти мед на етапі "виробництва". Вони додають в медичні власні ферменти, і ці ферменти виробляють перекис водню, яка є ідеальним антисептиком.

Якщо в якості меду ви все-таки сумніваєтеся, то застосуйте його як косметичний засіб. Можна використовувати мед як скраб для тіла, попередньо змішавши його з сіллю. Не забувайте, що мед дуже солодкий, а значить, щоб його змити, необхідно використовувати велику кількість води.

Читайте також: