Жодне новорічне гуляння в Україні не обходиться без шампанського та інших міцних напоїв. Не дивно, якщо ввечері весело, то вранці погано.

За рекомендаціями ВООЗ найменш небезпечні дози алкоголю для жінок: не більше 30 г чистого спирту або півтори пляшки пива або 80 мл горілки або два келихи сухого вина на день за умови відсутності хронічних захворювань та обтяженої спадковості з алкоголізму.

Для чоловіків ця доза становить не більше 40 г чистого спирту або двох пляшок пива або 100 мл горілки або трьох келихів сухого вина.

Ось тільки, зазвичай, ніхто таких доз не дотримується. З цієї причини порушується внутрішній водно-електролітний баланс організму.

Щоб зробити детоксикацію організму вдома, потрібно подбати про два параметри:

  • Компенсація втрати рідини - один із найважливіших та ефективних методів. Він бореться, серед іншого з головним болем, що виникає саме внаслідок зневоднення. Вживайте воду, воду з лимоном, воду з електролітами, соки та зелений чай, який має здатність боротися з токсинами; уникайте підсолоджених напоїв, кави та енергетиків, які хоч і бажані, але не прискорюють процес регенерації;
  • багатоденна дієта, багата овочами - організму просто необхідна підтримка вітамінів, а відсутні найпростіше в овочах у всіх видах, у тому числі і в соках.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Не потрапіть на прийом: як українців обманюють при оренді квартир

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Так роблять в дорогих ресторанах: як приготувати соковиту курячу грудку. Рецепт

Показати ще

Вихідні дні у січні 2023 року. Скільки українцям дозволили відпочивати

Цей день визначить цілий рік: церковне свято 1 січня. Що не можна робити і на які прикмети слід звернути увагу

Рік успіху, грошей та перемог: яким знакам Зодіаку надзвичайно пощастить у 2023 році