Вищий антикорупційний суд України закрив справу "короля контрабанди" Вадима Альперіна. Сам президент Володимир Зеленський називав Альперіна "одним із хрещених батьків контрабанди в Україні". Однак усі побачили результат, пише Znaj.ua.

Відомо, що 12 жовтня ВАКС закрив справу щодо одесита Вадима Альперіна за звинуваченням у створенні злочинної організації на підставі п. 10, ч. 1, ст. 284 КПК України через закінчення строку досудового розслідування.

У Telegram-каналі "Дерибасівська" нагадали саму суть та історію цієї справи.

Вадим Альперін, фото: Facebook

За версією слідства, Альперін створив ОЗУ, яка займалася ввезенням в Україну товарів за заниженою митною вартістю. Фірми контрабандиста імпортували товари за фіктивними документами, які виготовляли в офісі контрабандиста у бізнес-центрі "Сонячний" в Одесі.

У митних деклараціях зазначали занижену вартість. Митники відмовляли у цих деклараціях та з порушеннями коригували вартість товарів, що ввозяться, що ставало підставою для скасування таких дій через суд, а фірмам повертали фінансові гарантії, які вони перераховували митникам для ввезення товару.

Популярні новини зараз

Готуйтесь до неприємностей: що станеться, якщо їздити влітку на зимовій гумі

Вудка гнутиметься від улову: на що треба ловити коропа, щоб він клював як божевільний

Такої смакоти ви точно не куштували: рецепт простих бутербродів з буряковою намазкою та яйцем

За таку віддадуть дві іномарки: як виглядав перший ЗАЗ, про який мало хто знав

Показати ще

Вадим Альперін, Цензор.ні

Схема закриття кримінальної справи виявилася досить цікавою. Розслідування справи завершили у листопаді 2020 р. На розгляд до ВАКС справа потрапила у серпні 2022 р. Через п'ять місяців судді раптово вирішили, що вона не підсудна ВАКС і звернулися до апеляції з клопотанням про передачу справи до іншого суду. Проте апеляція тоді відмовила.

Сторона захисту подала клопотання про закриття справи, наполягаючи на тому, що терміни слідства закінчилися і його слід закрити, адже терміни розслідування нібито продовжував не уповноважений на те суб'єкт.

Це рішення ВАКС виглядає як ляпас Президенту, адже Вадим Альперін - саме той ділок, за пошук якого Володимир Зеленський у 2019 р. особисто обіцяв цінний подарунок. І ось тепер, коли контрабандиста знайшли та карають, суд його прощає. А ще – повертає заставу та скасовує всі арешти майна.

Публікація Дерибасівської, скріншот: Telegram

Читайте також:

Обходьте стороною цю гидоту: у магазинах українцям підсовують підроблену олію. Як розпізнати

Пішов із життя відомий український співак, його знали навіть за кордоном

Астролог попередила про "страшний історичний момент": чого потрібно готуватися