Власник ТОВ «Броварський алюмінієвий завод» Сергій Шапран, ймовірно, планує викупити проросійське підсанкційне підприємство «Юнігран», пишуть « Акценти ».

Власником якого є росіянин Ігор Наумець, заради «замітання слідів» та виходу на новий бізнес-майданчик.

Ходять чутки про те, що компанія « ALUMETA Group», що належить ексдепутату Броварської міської ради та власнику Броварського алюмінієвого заводу Сергію Шапрану, планує придбати підсанкційне підприємство «Юнігран» , яке неофіційно належить росіянину Ігорю Наумцю.

Йдеться про дозволи на видобуток та продаж піску компанії «Будіндустрія-сервіс ЛТД» , яку Наумець переписав на свого батька – Володимира Наумця .

Зазначимо, що Наумець має російський паспорт, маєтки та квартири у Москві та окупованому Криму. В даний час він знаходиться в Празі, ховаючись від правосуддя.

Більше того, Ігор Наумець також підозрюється у співпраці з терористами з ОРДЛО . У мережі є інформація про те, що підлеглий Наумцю "Юнігран" безпосередньо співпрацював із російським ВПК (військово-промисловим комплексом).

Популярні новини зараз

З-за столу не встанете без добавки: рецепт простого пирога з куркою на сметані

Доведеться переходити на сухарі: кому з українців на 50% уріжуть пенсії

Баклажани будуть як на підбір: що потрібно додати до лунки, щоб отримати казковий урожай "синеньких"

Трамп розповів, чому йому подобається Зеленський: "Ця війна добігла кінця..."

Показати ще

Його компанія «Юнігран» займалася постачанням піску та щебеню на окуповані території – так звані «ЛНР» та «ДНР» та будівництво Кримського мосту, який на початку війни став головною загрозою для українського населення.

Зазначимо, що ще на початку війни на Сході України, 2013 року, фіндиректор «Юніграна» розповідав , що 98% експорту щебеню припадає на РФ. Прибуток компанії від експорту, за даними Youcontrol, у 2008-2021 роках досяг 930 млн грн.

Як випливає з інформації СБУ, «Зароблені надприбутки вони виводили до РФ через розгалужену мережу офшорних компаній. Крім того, бізнесмен систематично виправдовував російську агресію, заперечував злочин оккупантів та підтримував терористичні організації на сході України».

"Кошти від реалізації корисних копалин... перераховувалися до РФ, а також матеріальне забезпечення окупаційних адміністрацій у Криму та псевдореспублік "ДНР/ЛНР", – уточнили в прокуратурі .

Згідно з реєстраційними даними, Наумець досі отримує доходи і фактично контролює два підприємства: ТОВ (ТОВ) "Зело " на території Росії та ТДВ "Бахчисарайський консервний завод " на тимчасово окупованій території Криму.

Тому, ймовірно, власник Броварського алюмінієвого заводу та інвестиційного холдингу ALUMETA Group Сергій Шапран планує викупити Юнігран , не лише для виходу на новий бізнес-майданчик, а й у власних цілях.

За інформацією «Інсайдер UA» , Сергій Шапран , який нині намагається перекупити (або вже придбав) підприємство, хоче приховати сліди та злочини «Юніграна» і використовувати у своїх цілях підсанкційні та пов'язані компанії. Або, можливо, став прямим партнером Ігоря Наумця в Україні.

Додамо, що за даними ресурсу YouControl Сергій Шапран є бенефіціаром 10 компаній та власником 12 фірм.

Проаналізувавши передвиборну кампанію Шапрана , стає відомо, що він балотувався від партії "За Майбутнє" і є лідером організації партії. Тоді разом із ним до Броварської міськради балотувалася і чинна депутат Олена Дудар , яка також обіймає посаду голови наглядової ради Броварського заводу залізобетонних конструкцій (ЖБК) .

Можливо, Шапран та Дудар створили основу для співпраці, адже викупивши " Юнігран ", бізнесмен зможе надалі продавати "юнігранівський" пісок на інші підприємства, у тому числі й Броварському заводу залізобетонних конструкцій.

Таким чином, існує ймовірність того, що Сергій Шарпан планує не лише заробити на «Юніграні» , а й приховати сліди неправомірної діяльності свого можливого партнера, росіянина Ігоря Наумця.