Нове дослідження доводить: ваш щоденний раціон може серйозно впливати на здоров’я грудей. Американські та канадські вчені визначили продукти, які допомагають знизити ризик розвитку раку молочної залози у жінок.
І ключовий компонент тут — клітковина.
Команда дослідників з Гарварду та Торонтського університету проаналізувала десятки наукових робіт, опублікованих до липня 2019 року, щоб з’ясувати, які продукти дійсно працюють як "щит" проти хвороби. Виявилося, що чим більше в раціоні продуктів із високим вмістом клітковини, тим менше шансів розвитку раку молочної залози.
Особлива увага приділялася не лише загальній кількості клітковини, а й її різновидам, що містяться у різних продуктах. Дані дослідження ґрунтувалися на авторитетних джерелах, зокрема бібліографічній базі MEDLINE Національної медичної бібліотеки США та виданні Excerpta Medica.
Рішення прийнято: якими будуть тарифи на газ після Нового року
Діти у школах та садочках під великою небезпекою: масова хвиля отруєнь накриває Україну
Українцям більше не потрібні паперові військові квитки: що зміниться в мобілізації та як отримати "Резерв ID"
Такі не видавали навіть міністрам та дипломатам: як виглядав ГАЗ-21 "Волга" із дизельним двигуном. Її робили для зарубіжжя
Отже, що радять вчені? Вівсянка, гречка, перлівка, пшениця, гарбуз, помідори, картопля, яблука, броколі, сочевиця, авокадо, апельсини, банани та навіть кунжут — ці продукти варто зробити регулярною частиною свого раціону.
Читайте також:
Міф розвіяно: чому ваша ранкова кава НЕ сушить організм і не шкодить водному балансу.
